https://sharetheroad.dk/wp-content/uploads/2021/06/video5.png
Vejvrede og trafiksikkerhed

Problemet opstår på landevejen og drejer sig basalt set om plads. Landevejene i Danmark er ofte smalle og snoede, og når der færdes mange cyklister og biler samtidigt, bliver pladsen hurtigt meget trang. Cyklisterne er bange for forbikørsler ved høj fart, som kan ramme dem eller køre dem af vejen. Derfor færdes de i større grupper, så bagfrakommende biler må overhale for at komme forbi. Men det kan være svært at finde et sted, som er lige og bredt nok til en sikker overhaling. Dette fører til konflikter mellem cyklister og bilister, der kan føre til vejvrede og farlig opførsel fra begge sider.

Den rejse, som vi har sat os for, er lang. Derfor har vi allieret os med en række stærke partnere, der hjælper os undervejs.

Partnere i sikkerhed

Den rejse, som vi har sat os for, er lang. Derfor har vi allieret os med en række stærke partnere, der hjælper os undervejs. Vi arbejder med cykelklubber, motorklubber, interesseorganisationer for både cyklister og bilister, kommuner og styrelser. Vi vender vores udfordringer med dem, og de spiller ind med deres viden, deres indsigt og deres vilje til at være med til at gøre noget ved problemet. Sammen tror vi på, at vi kan skabe positiv forandring, for vi deler et helt særligt mål. At alle, cyklister som bilister, skal kunne komme sikkert både ud og hjem. Og så har vi selvfølgelig også brug for dig.

Støt op om rejsen

I vores kampagne har vi indtil nu skabt film, der beskriver hvordan man overhaler ordentligt og respektfuldt, vi har lavet film, der undersøger forskellige organisationers perspektiver ind i vejsikkerhed, og vi har skabt et ’Share the Road’ manifest. Manifestet blev lavet af frustrerede cyklister og bilister, der samarbejdede om at vende deres frustrationer fra trafikken til fælles forståelse og praktiske råd for hvordan kommer videre. Næste skridt er at sprede det ud til flest muligt. Med din underskrift viser du, at du ligesom os ønsker mere kærlighed i trafikken, og hjælper du os med at sprede budskabet, giver du vores bevægelse fremdrift.

Vær med på vejen videre

Vi vil sammen skabe bedre sikkerhed på vejene.
Vær med til at fremme vores fælles mål om nul ulykker
og nul tilskadekommne i trafikken.

Skriv under nu